EFIAP – MCEF/b – MFCF 1*

La meva infantesa va transcórrer a la població de Moià, on vaig néixer.

He residit per motius professionals en les poblacions d’Olot i Manresa, actualment visc a Santa Eulàlia de Ronçana.

De formació, autodidàctic, bàsicament amb llibres, revistes, assistint a xerrades monotemàtiques i sobretot amb el contacte amb altres fotògrafs com els de les agrupacions de les quals formo part, Associació Fotogràfica la Garriga, i L’Agrupació Fotogràfica Santa Eulàlia, de la qual, sóc soci fundador.

De petit ja vaig entrar en contacte amb el món de l’art, el meu pare era impressor, dibuixant, pintor, escultor i professor a l’institut de Moià, les imatges sempre han estat presents al meu voltant i la influència del pare es nota molt, sobretot en les composicions, tenint en compte la llum, les perspectives i les profunditats.

Sóc més de buscar noves visions de la realitat que de construir imatges.

De la mà del meu pare, em va arribar la meva primera càmera, de pasta negra, sense, diafragmés, sol, núvol… Això si, negatius de 6×4,5, tenia 10 anys.

Va ser a la segona meitat dels anys 70 del segle passat, quan entro en la fotografia, muntant el meu primer laboratori químic, n’he tingut tres, l’últim segueix muntat, encara recordo la meva sensació en obrir per primera vegada el tanc de revelat i veure els meus primers negatius, no l’he sentida mai més.

L’any 2004 començo a entrar en la fotografia digital, amb molts problemes fins que el 2005 el llibre del Mellado, em desencalla i veig el meu laboratori químic dins l’ordinador, fins aleshores només havia llegit com fer coses i ara m’expliquen com treballar, a partir d’aquest punt tot funciona millor.


Una frase que he vist a Fotolarios i m’ha agradat.

«Mi vanidad hace mejores fotos que yo»