Jose D. Fernandez / Mercè Mayol / Josep Maria Molist

El 30 de desembre de 2019, com altres anys l’associació va fer una sortida a Centelles per gaudir i fotografiar la Festa del Pi, sempre és una sortida matinal per poder tornar a casa a dinar amb la família.

Vam sortir del pàrquing de La Sínia a les vuit del matí, durant la nit vam tenir alguna baixa més, al final poquets però amb ganes de gaudir.

En arribar, primer esmorzar i ben tips cap a fer fotos, ens partim doncs la festa comença una mica lluny, i no tots estem disposats a caminar una hora, no és dolent, tindrem fotos de la població i del bosc.

El camí fins al bosc es fa llarg i sense motius fotogràfics.

Al bosc els primers trabucs i ens posem els taps a les orelles.

Estan tallant el Pi, se’ls trenca una corda i els cau a terra trencant-se la copa, no serveix per a la festa i decideixen tallar-ne un altre que no sigui tan alt.

Molta gent, però veiem que arriba la carreta dels bous, un tema més agraït però cal ser-hi dels primers, la tranquil·litat durarà poc.

Un cop tallat el segon Pi, s’acosta la carreta dels bous i els galejadors, carrega’n i lliga’n el Pi.

Amb el Pi carregat i lligat emprenem camí cap a Centelles.

Abans d’entrar a la població fan una última parada, durant aquesta, l’ambulància que està a la cua del grup de galejadors darrere la carreta, encén els llums d’emergència i marxa, ningú sap per què.

Les millors fotos sempre les hem fet al carrer que entra a la plaça, deixem la carreta i anem buscar un bon punt, mentre estem entra’n pel carrer l’helicòpter d’emergències mediqués, sobrevola el carrer i la plaça, hi ha hagut un accident dins el campanar, és greu i és suspèn la festa fins al capvespre, nosaltres ja no hi serem.

Galeria de fotos