ACEF – (Barcelona, 1982)

Vaig créixer entre Granollers i Bigues i Riells, i ara visc a Santa Eulàlia de Ronçana. Sempre m’han agradat les pel·lícules, les històries i la música, i això em va portar a estudiar Direcció Cinematogràfica i Documental i Edició de Vídeo a Barcelona.

Va ser durant aquesta època on vaig apreciar la feina de directors de Cinema com Stanley Kubrick, David Lynch, David Cronenberg o Alejandro Jodorowsky.

Però amb el temps vaig arribar a la conclusió que la fotografia em permet explicar històries més obertes, més personals i d’una forma més directa, pots portar les fotografies a qualsevol lloc i mostrar dotzenes d’elles en el temps que dura una pel·lícula, i cadascuna tindrà la seva pròpia història. Et permet baixar les teves idees al paper.

Recordo com els meus primers referents en fotografia a Ernst Haas, Brett Weston, Josef Koudelka o Trent Parke, encara que la música continua sent una gran inspiració per a mi.

És molt important estar en contacte amb gent que tingui la mateixa afició encara que les seves visions siguin totalment diferents, això et fa créixer.

La càmera per a mi és simplement una eina que t’ajuda a expressar-te. Per això quan crec que em quedo sense idees intento recordar que el meu objectiu únicament és buscar aquest punt entre explicar una història i expressar-me a mi mateix.

Fer-ho senzill, sovint sortir amb poc equip et fa centrar més, de vegades les limitacions ens fan ser més creatius.

La fotografia em permet viure l’instant, coneixem a mi mateix, evolucionar i mostrar el meu punt de vista sobre el món.


«Prendre fotos és assaborir la vida intensament, cada centèsima de segon.»
Marc Riboud